Τα Βιομετρικά Στοιχεία Χρησιμοποιούνται Νόμιμα & Προκαλούν Αντιδράσεις

Η ιδιωτικότητα και η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων φαίνεται πως αμφισβητούνται το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα, ολοένα περισσότερες εταιρείες χρησιμοποιούν τα βιομετρικά στοιχεία των χρηστών του διαδικτύου. Αν και πολλοί είναι εκείνοι που αντιτίθενται στη νέα ελαστική νομοθεσία, δεν αρκούν ώστε να προβάλουν αρκετή αντίσταση που θα μπορούσε έστω να επιβραδύνει αυτές τις ραγδαίες εξελίξεις. Εταιρείες, όπως η Google και το Facebook, έχουν πολλές φορές υποστηρίξει ότι διατηρούν κάθε δικαίωμα χρήσης τέτοιων δεδομένων. Μάλιστα, τονίζουν ότι οι χρήστες δεν έχουν υποστεί οποιαδήποτε βλάβη και επομένως δεν έχουν κανέναν λόγο να φοβούνται ή να αντιδρούν.

Ανοίγοντας τους Ασκούς του Αιόλου

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα με την πρόσφατη απόρριψη προσφυγής κατά της Google, εκ μέρους ατόμων που ανησυχούσαν για τη χρήση των προσωπικών τους δεδομένων. Πιο συγκεκριμένα, η Google δικαιώθηκε και πλέον μπορεί να χρησιμοποιεί τα βιομετρικά δεδομένα κατά βούληση. Φυσικά, εκκρεμούν ακόμη πολλές παρόμοιες υποθέσεις. Όμως, το γεγονός είναι πως το προηγούμενο που έχει τεθεί δεν αφήνει πολλά περιθώρια στους χρήστες του διαδικτύου.

Από την άλλη μεριά, αξίζει να σημειωθεί πως όντως οι χρήστες δεν έχουν πληγεί από οποιοδήποτε ρήγμα στην ασφάλειά τους. Σε νευραλγικούς τομείς και σε περιπτώσεις όπου τα προσωπικά δεδομένα είναι πράγματι πολύτιμα, η ασφάλεια και η ιδιωτικότητα δεν παραβιάζονται με κανέναν τρόπο. Ο διαδικτυακός τζόγος είναι ένας τομέας που επιβάλλεται η διασφάλιση του απόρρητου προσωπικών δεδομένων. Online εταιρείες, όπως το JackpotCity online casino παρέχουν στους χρήστες τους ένα εξαιρετικά διασκεδαστικό και ασφαλές online περιβάλλον.

Εν κατακλείδι, οι online εταιρείες ωφελούνται σημαντικά από τη συλλογή προσωπικών δεδομένων των χρηστών του διαδικτύου. Τα στατιστικά βοηθούν σε μεγάλο βαθμό, έτσι ώστε να ερμηνεύεται η συμπεριφορά του μέσου χρήστη και να βελτιστοποιείται η διαδικτυακή του εμπειρία. Ποιο όμως είναι το πραγματικό κόστος για αυτή την άνεση που προσφέρουν οι ιστοσελίδες και οι περιηγητές συνολικά; Αξίζει η θυσία της ιδιωτικότητας στο βωμό της άνεσης και της ευκολίας ή μήπως όχι;