Έχασε την άνιση μάχη με τον καρκίνο ο Θέμος Αναστασιάδης

Δυστυχώς, τα νέα που άρχισαν να κυκλοφορούν χθες το βράδυ δεν ήταν “fake news”. Ο εξαιρετικά ταλαντούχος και πολύ δημοφιλής δημοσιογράφος Θέμος Αναστασιάδης έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, μια μάχη που έδινε γενναία εδώ και περίπου 2 χρόνια και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ήταν μόλις 61 ετών.

Ο δημοφιλής δημοσιογράφος γεννήθηκε στις 6 Ιανουαρίου του 1958. Άρχισε να εργάζεται μετά την αποφοίτησή του από τη Νομική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Εξ αρχής ξεχώρισε με το καυστικό χιούμορ και τη δυνατή πολιτική πένα του. Οι καυστικές, στα όρια της πολιτικής σάτιρας, στήλες του ήταν πάντα ανάρπαστες από τους αναγνώστες του. Έγραψε για πολλές σημαντικές εφημερίδες, όπως “Το Βήμα”, “Ελευθεροτυπία”, “Καθημερινή”. Όμως, εκτός από τον γραπτό λόγο, ο Θέμος είχε μεγάλο ταλέντο στο λόγο και τον φακό.

Ο κόσμος του ραδιοφώνου τον πρωτογνώρισε στη συχνότητα του ραδιοφωνικού σταθμού “Αθήνα 9.84”. Ακολούθησε η τηλεόραση, το μέσον με τη βοήθεια του οποίου αναδείχτηκε σε τηλεοπτικό αστέρα πανελλήνιας εμβέλειας. Οι σατιρικές εκπομπές του σημείωναν τεράστια τηλεοπτική επιτυχία. Ξεκίνησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ με τα σατιρικά talk shows “Νοκ Άουτ” και “Μπίλιες”. Ωστόσο, η εκπομπή που εκτίναξε στα ύψη τα μηχανάκια της AGB ήταν η late-night εκπομπή “Όλα”. Η εκπομπή άρχισε να προβάλλεται από τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA. Ωστόσο το 2006 μετακόμισε στη τηλεοπτική συχνότητα του Ant1, μέσω της οποίας προβαλλόταν έως και το 2017.

Ο Θέμος Αναστασιάδης είχε μια πολύ έντονη, σχεδόν στα όρια του εκκεντρικού, προσωπικότητα και αστείρευτο ταλέντο. Όπως συμβαίνει με όλες τις εξέχουσες προσωπικότητες των media, τον Θέμο ή θα τον λάτρευες ή θα τον μισούσες. Το σίγουρο είναι ότι δεν περνούσε απαρατήρητος. Από την καυστική πένα και τον επικριτικό, σατιρικό λόγο του δεν έμενε κανένας απολύτως στο απυρόβλητο.

Δυστυχώς, όμως, ο Θέμος Αναστασιάδης χτυπήθηκε από τον καρκίνο πριν 2 χρόνια. Το πάλεψε όσο μπορούσε, μετακόμισε στην Ελβετία σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο, μα δε τα κατάφερε. Η κηδεία του θα γίνει στην Κηφισιά. Θα μας λείψεις!